06-10964937 info@w5h.nl

Aannames in projecten zijn dodelijk

Bij het uitvoeren van een project volgt na een analyse en een methode van aanpak, de uitvoering- of actiefase. 

Aannames in projecten zijn dodelijk

Bij het uitvoeren van een project volgt na een analyse en een methode van aanpak, de uitvoering- of actiefase. 

Wat ga je leren?

Workshop W5H

Projectmanagement is het geheel van initiëren en beheersen van een project. Bij het uitvoeren van een project volgt na een analyse en een methode van aanpak, de uitvoering- of actiefase.
Maar hoe volledig is de (probleem)analyse geweest? Hoe vaak loop je tijdens de uitvoeringsfase tegen verrassingen aan? En lijkt het einde van het project nog oneindig ver weg? Dacht je een duidelijk beeld te hebben van de opdracht, maar blijft de opdrachtgever steeds zaken wijzigen?

Aannames in projecten zijn dodelijk!

Deze praktische Workshop neemt de deelnemers in een tijdsbestek van ca. 2 uur mee in wat de gevolgen kunnen zijn van het doen van aannames in projecten. 

Als het nu gaat om technische of organisatorische (verbeter) projecten, veel projecten worden beperkt in hun succes omdat er onvoorziene zaken optreden welke extra tijd en geld vragen. 

De Workshop “Projecten: aannames zijn dodelijk“ maakt de deelnemers op pragmatische en indringende wijze hiervan bewust en geeft handvaten en een praktische methodiek om aannames te doen voorkomen.

Wat ga je leren?

  • De grondbeginselen van het V-Projectmodel en relatie tot de W5H methodiek;
  • Het inventariseren en kaderen van de vraagstellingen binnen je project;
  • Het toepassen van de W5H methodiek binnen je project/werkomgeving;
  • Het gebruiken van praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in je eigen werk.

Wie:

Deze workshop is interessant voor de junior en medior projectleiders, projectmanagers, (lead) engineers, maintenance engineers, afdeling managers en voor managementteamleden die belang hebben bij succesvolle projecten en verbetertrajecten. 

 

Wanneer & waar:

De workshop wordt ‘in company’ gegeven, groepsgrootte 6-30 personen (binnen de mogelijkheden). Voor meer informatie… vul het onderstaande formulier in.

Projectmanagement

Project management is het geheel van initiëren, beheersen en implementeren van projecten. De factor mens, zowel aan de participerende als aan managementzijde, is een… lees verder->

Interim management

Interim (vrij vertaald ‘tijdelijke’) manager met inzet voor een specifiek en/of tijdelijk karakter. Interim opdrachten hebben een diversiteit aan hun oorsprong, maar hebben ook… lees verder->

W5H methodiek

Na een gedegen analyse volgt de uitvoering- of actiefase. Maar hoe volledig is de analyse fase geweest? W5H is de methode, waarbij de randvoorwaarden en kaders… lees verder->